فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت انتظامی - سال هجدهم شماره 1 (بهار 1402)

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال هجدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • افضل اکبری بلوطبنگان*، یوسف محمدی مقدم صفحات 9-38
    زمینه و هدف
    قلدری سازمانی یکی از عواملی است که امروزه در سازمان های مختلف مانند نیروی انتظامی مشاهده می شود؛ بنابراین ساخت، اعتباریابی و سنجش ابزارهای مهم درزمینه قلدری سازمانی می تواند کمک کننده باشد؛ از این رو پژوهش حاضر به منظور ساخت و اعتباریابی میزان قلدری سازمانی و ارتباط آن با فرسودگی و رضایت شغلی انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی است. بدین منظور 290 نفر از کارکنان ستاد فرماندهی نیروی انتظامی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسش نامه محقق ساخته قلدری سازمانی با پایایی (79/0)، فرسودگی شغلی (88/0) و رضایت شغلی (77/0) جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی، ضریب آلفای کرونباخ و همبستگی پیرسون به کمک نرم افزارهای SPSS و LISREL استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد، مقیاس قلدری سازمانی از دو مولفه تشکیل شده و تحلیل عاملی تاییدی این مولفه ها را با شاخص های برازش مناسب تایید کرده است. همچنین نتایج نشان داد، قلدری سازمانی با فرسودگی شغلی (582/0) و رضایت شغلی (601/0-) رابطه معنی داری در سطح 01/0>P داشت. پایایی مقیاس قلدری سازمانی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای قلدری شغلی 80/0، قلدری شخصی 78/0 و برای کل مقیاس 79/0 به دست آمد که همگی رضایت بخش بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش بیانگر این است که مقیاس قلدری سازمانی در جامعه کارکنان ستاد فرماندهی نیروی انتظامی از خصوصیات روان سنجی قابل قبولی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری معتبر در پژوهش های روان شناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، فرسودگی شغلی، قلدری سازمانی، نیروی انتظامی، کارکنان
  • غلامرضا شاه محمدی*، رضا درویشی سرنابادی، محمدرضا قمری صفحات 39-74
    زمینه و هدف
    فضای مجازی که محصول فناوری اطلاعات است، سبب مهاجرت بخش اعظم جرایم از فضای فیزیکی به فضای مجازی شده است و دامنه و سطح تاثیر جرایم فضای مجازی به مراتب گسترده تر و عمیق تر از جرایم فضای فیزیکی می باشد؛ بنابراین، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از سازمان فناوری محور باید به سمت سازمان هوشمند و به عبارتی پلیس هوشمند حرکت کند و بدون وجود الگو و راهبرد مناسب دستیابی به این هدف دشوار است. بر این اساس، هدف تحقیق حاضر، طراحی الگوی پلیس هوشمند در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.
    روش
    این پژوهش از نوع کاربردی و از نظر روش شناسی، پژوهشی کیفی است. جامعه آماری پژوهش، صاحب نظران حوزه فناوری اطلاعات و مدیریت درون و برون سازمانی است که با روش نمونه گیری هدفمند و براساس اصل اشباع نظری، 18 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و با آن ها مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد.
    یافته ها
    با پیاده سازی مصاحبه های انجام شده با مشارکت کنندگان در عملیات کدگذاری، محققان به تبیین مفاهیم و مقوله ها پرداختند. با تحلیل محتوای مصاحبه ها، 61 شاخص و 17 مقوله فرعی (مولفه) به دست آمد که درنهایت در چهار مقوله اصلی (بعد) «کارکنان، فرایند، فناوری و ساختار» قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    تحقق پلیس هوشمند در گرو برنامه ریزی راهبردی برای چهار بعد «کارکنان، فرایند، فناوری، ساختار» و 17 مولفه و 61 شاخص است و به کارگیری و هماهنگ سازی ابعاد و مولفه ها و شاخص های احصاشده نقش اساسی در تحقق پلیس هوشمند دارند.
    کلیدواژگان: پلیس هوشمند، کارکنان، فرایند، فناوری، ساختار، الگوی پلیس هوشمند
  • حمید پناهی*، ابراهیم قربانی، ابوالفضل پورمنافی صفحات 75-108
    زمینه و هدف
    بی ثباتی اقتصادی مهم ترین معضلی محسوب می شود که در کشور وجود دارد و بر امنیت جامعه تاثیرگذار است و پیامدهای بسیاری را به دنبال دارد. تحقیق حاضر با هدف ارایه راهبردهای مقابله با بی ثباتی اقتصادی ناشی از فضای مجازی انجام شد.
    روش
    این پژوهش در چهارچوب رویکرد کیفی و روش تحقیق داده بنیاد (اشتراوس و کوربین) انجام شد. مشارکت کنندگان در تحقیق که شامل 14 نفر از خبرگان فرماندهی انتظامی، استادان دانشگاه علوم انتظامی امین و پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات امنیت اجتماعی و مرکز مطالعات راهبردی فراجا بودند، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و تا زمان رسیدن به اشباع نظری، با انجام مصاحبه در پژوهش مشارکت کردند. ابزار مورد استفاده مصاحبه نیمه ساختاریافته بود.
    یافته
    یافته ها نشان داد فقدان مفاد قانونی مناسب، تعدد در قوانین موجود، وجود نواقص و ابهامات در قوانین موجود، فقدان و کاستی های نظارتی، ضعف مدیریت، تحریم و نفوذ بازارهای مالی به عنوان عوامل علی؛ غرب زدگی، ناامنی مالی، بالا بودن قیمت های داخلی، فقر و بیکاری، مشکلات صادراتی و به صرفه بودن واردات، بی ثباتی سیاست های مالی، تنوع رسانه ای و رشد روزافزون کاربران، پنهان نمایی متخلفین، فقدان سواد رسانه ای و فرصت سازی مجازی به عنوان عوامل زمینه ای و درنهایت، جذابیت چندوجهی فضای مجازی، فقدان تخصص و ضعف در مقابله با متخلفین مجازی به عنوان عوامل مداخله گر تاثیر بسزایی در بی ثباتی اقتصادی دارند.
    نتیجه گیری
    پیامدهای انتظامی امنیتی معطوف به شکل گیری تجمعات، احتکار و کم فروشی، بهره برداری از موقعیت های آشفته، کاهش اشراف دستگاه های مجری، تغییر در میزان احساس امنیت، تاثیر منفی بر تولید داخل، رشد جرایم نوپدید و تغییر سبک های زندگی بود و راهبردهای مواجهه با پیامدها در قالب استراتژی های کنترل و نظارت بر فضای مجازی و مقابله با پیامدهای ناشی از استفاده ناصحیح از فضای مجازی می توانند مطرح شوند.
    کلیدواژگان: بی ثباتی اقتصادی، فضای مجازی، راهبردهای مقابله، پیامدهای انتظامی امنیتی
  • حامد دهقانان*، سعید رحیمی، مصطفی رنجبر کبوترخانی صفحات 109-137
    زمینه و هدف
    طی یک دهه اخیر، مطالعات متعددی در حوزه مدیریت جهادی صورت گرفته که بیشتر آن ها رویکردی توصیفی به مفهوم مدیریت جهادی داشته اند و در هیچ کدام از آن ها، به سبک رهبری متناسب با آن توجه نشده است. هدف از انجام این پژوهش، ارایه سبک رهبری مجاهدانه و راهبردهایی برای رسیدن به سبک مطلوب است.
    روش
    رویکرد پژوهش کیفی است و از روش شناسی تحلیل محتوا استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها، مطالعه اسناد موجود در بیانات مقام معظم رهبری درزمینه مدیریت جهادی و انقلابی گری بوده است. نحوه تجزیه وتحلیل داده ها، به صورت تحلیل محتوای عرفی بوده است. برای انتخاب و رد مقوله ها از روش حد آستانه استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که سبک رهبری مطلوب مقام معظم رهبری بر پایه دو عنصر «نظم مداری» و «مشارکت پذیری» قرار دارد. در صورت عدم تحقق سبک رهبری مطلوب (مجاهدانه)، چهار سبک رهبری «جاهلانه، ارتش مآبانه، رخوت گرایانه و مشارکت گرایانه» از منظر پژوهشگران به وجود می آید. چهار راهبرد شالوده شکن، چندصدا، ایثارگر و کل نگر از منظر پژوهشگران برای رسیدن به سبک مطلوب رهبری معظم له توصیه می شود.
    نتیجه گیری
    اولین اقدام برای دستیابی به سبک رهبری مجاهدانه، شناخت کارگزاران دولتی و فرماندهان نظامی از وضع موجود خود است. همکاران، بالادستان و زیردستان منابع ارزشمندی برای شناخت وضع موجود هستند. از منظر سازمانی، واحد منابع انسانی در سازمان های دولتی و نظامی و از دریچه ای کلان تر سازمان اداری و استخدامی کشور و نیز معاونت عطف ستاد کل نیروهای مسلح می تواند با اتخاذ سیاست هایی سبک مدیریت مجاهدانه را در سازمان ها تحقق و تداوم بخشند.
    کلیدواژگان: سبک رهبری مجاهدانه، مدیریت جهادی، مدیریت انقلابی، رهبری مجاهدانه
  • وحید قنبری سالطه، محمدعلی محمدی فر* صفحات 139-185
    زمینه و هدف
    مشاغل نظامی و انتظامی دارای تنیدگی بالا و پیچیدگی های خاصی هستند که در سرتاسر دنیا توام با ناسازگاری، مخاطرات جسمانی، دوری از خانواده و زندگی در شرایط سخت است؛ بنابراین افراد مشاغل پرخطر مانند ارتش و پلیس، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های روان شناختی قرار دارند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش تاب آوری روان شناختی و مثبت اندیشی بر بهزیستی روان شناختی و سازگاری دانشجویان دانشگاه امام علی (ع) انجام شد.
    روش
    این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازلحاظ روش، آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانشجویان سال اول دانشگاه بود. نمونه آماری شامل 21 نفر برای هر یک از گروه های آزمایشی و 20 نفر برای گروه کنترل که به روش تصادفی انتخاب و در گروه ها جایگزین شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه های 84 سوالی بهزیستی روان شناختی ریف و 160 سوالی سازگاری بل بود. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هم آموزش تاب آوری روان شناختی و هم آموزش مثبت اندیشی موجب بهبود بهزیستی روان شناختی و سازگاری در سطح 01/0P< شده و در مقایسه بین دو نوع مداخله نیز آموزش مهارت تاب آوری روان شناختی موثرتر بود. در پیگیری سه ماهه نیز نتایج تکرار شد.
    نتیجه گیری
    دانشجویان دانشگاه امام علی (ع) در آینده نزدیک به عنوان فرماندهان و روسای سازمان ارتش انجام وظیفه خواهند نمود. با توجه به نقش کلیدی نیروی انسانی در سازمان های نظامی و انتظامی و ضرورت برخورداری این کارکنان از سلامت روان بالا، بدیهی است که معاونت آموزش آن دانشگاه می تواند از طریق برنامه ریزی دقیق جهت انجام آموزش های تاب آوری روان شناختی و مثبت اندیشی، در بهبود بهزیستی روان شناختی و سازگاری این دانشجویان نقش آفرینی نماید.
    کلیدواژگان: تاب آوری روان شناختی، مثبت اندیشی، بهزیستی روان شناختی، سازگاری
  • تحلیل جرم شناختی علل وقوع ضرب وجرح در انجام وظایف قانونی ضابطین عام دادگستری و راهکارهای پیشگیری از آن در شهر اهواز
    مجید صادق نژاد نایینی*، مریم نقدی دورباطی، عباس آژند صفحات 187-216
    زمینه و هدف
    ازآنجا که ضابطین عام قضایی نمادی از حاکمیت محسوب می شوند، رفتار مجرمانه آن ها در راستای انجام وظایف ضابطیت به نحوی اثربخش و فراگیر است که می تواند حقوق طرفین پرونده و حقوق جامعه را تضییع کند و موجب سلب اعتماد شهروندان و جامعه به نظام قضایی حاکم گردد. هدف از انجام این پژوهش، شناخت علل وقوع ضرب وجرح در انجام وظایف قانونی پلیس و ارایه راهکارهای پیشگیرانه است.
    روش
    این تحقیق از نظر هدف کاربردی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن شامل ضابطین عام دادگستری اهواز بود که تعداد 360 نفر از ضابطینی که در ادوار گذشته مرتکب جرم در راستای وظایف ضابطیت شده اند، به صورت تصادفی به عنوان حجم نمونه گزینش شد و از طریق پرسش نامه محقق ساخته در بحث علت شناختی جرایم و راهکارهای پیشگیرانه مورد تحقیق قرار گرفتند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار Spss26 و آزمون های آنالیز واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد، در بحث وقوع جرم ضرب وجرح ماموران، عواملی از قبیل برخورد ناشایست برخی از شهروندان یا متهمین با مامورین و تحریک آن ها، کمبود امکانات و تجهیزات پیشرفته در راستای کشف جرایم، نوع ماموریت های محوله، لزوم توجه بیشتر به شان و منزلت پلیس؛ همچنین در زمینه پیشگیری از این جرم، عواملی مانند استفاده از روان شناس در کنار کارکنان، استفاده از کارکنان باتجربه در مناطقی که دارای فقر فرهنگی هستند و بهبود روش ها در جهت کاهش تماس و ارتباط مردم با یگان های انتظامی بیشترین تاثیرگذاری را دارند.
    نتیجه گیری
    با عنایت به نتایج تحقیق، راهکارهایی ازجمله شناسایی کارکنان صحیح العمل و به کار گرفتن آن ها در مشاغل ارتباطی با مردم، رسیدگی سریع و قاطع قضایی و انضباطی به پرونده های کارکنان و حضور مبادی نظارتی در کنار کارکنان در ماموریت ها ارایه شد.
    کلیدواژگان: ضابطین عام دادگستری، ضرب وجرح، علت شناختی، پیشگیری، وظایف قانونی
  • مهدی جواهری* صفحات 217-244
    زمینه و هدف
    مبارزه هدفمند با مواد مخدر و جرایم سازمان یافته مواد مخدر در عرصه های درونی کشور و محیط امنیت داخلی، نیازمند شناسایی الگویی در این حوزه است تا ضمن ارتقای امنیت داخلی در حوزه انتظام بخشی، سیاست گذاری های مناسبی نیز اتخاذ و به مرحله پیاده سازی گذارده شود.
    روش
    پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحلیل مضمون انجام شد. مشارکت کنندگان شامل دوازده نفر از خبرگان  مدیران حوزه های ماموریتی، انتظامی و دانشگاهی (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرماندهی انتظامی کل کشور، استادان دانشگاه عالی دفاع ملی دارای سال ها تجربه در حوزه های سیاست گذاری و انتظام بخشی) بودند که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. به منظور تحلیل داده های از نرم افزار MAXQDA استفاده شد.
    یافته ها
    ابعاد موثر در امنیت داخلی در حوزه جرایم سازمان یافته مواد مخدری، در قالب سه بعد «1- همکاری های بین بخشی در حوزه های استقرار امنیت داخلی، 2- تعامل و همکاری در خصوص انتظام بخشی در حوزه های ماموریتی و 3- تبادل اطلاعات در خصوص اقدامات مجرمانه جرایم باندی و سازمان یافته مواد مخدری» و نیز هفت مولفه مطرح می شوند.
    نتیجه گیری
    نتایج نهایی تحقیق حاضر منجر به شناسایی و احصای عوامل موثر بر امنیت داخلی با تاکید بر انتظام بخشی در حوزه مقابله با جرایم سازمان یافته مواد مخدری شد که توجه به این مضامین در زمینه وضع قوانین مقابله ای و همکاری های موثر در خصوص انتظام بخشی در حوزه مقابله با جرایم سازمان یافته مواد مخدری موثر می باشد.
    کلیدواژگان: الگو، امنیت داخلی، انتظام بخشی، جرایم سازمان یافته، مواد مخدر
|
  • Afzal Akbari Balootbangan *, Joseph Mohammadi Moghadam Pages 9-38
    Background and aim
    Organizational bullying is one of the factors that are monitored in various organizations such as management forces. Therefore, building, validating and measuring important tools in the field of organizational bullying can be helpful. The present research was conducted in order to construct and validate the level of organizational bullying and its relationship with burnout and job satisfaction.
    Method
    The current research is a descriptive and correlational study in which 290 people from the headquarters of the police force were selected by convenience sampling. The data was collected through a researcher-made organizational bullying questionnaire with reliability (0.79), job burnout (0.88) and job satisfaction (0.77). Factor analysis method, Cronbach's alpha coefficient and Pearson's correlation were used for data analysis with the help of SPSS and LISREL software.
    Results
    Exploratory factor analysis showed that organizational bullying consists of two components and factor analysis has evaluated these components with appropriate fit indices. Also, the results showed that organizational bullying had a significant relationship with job burnout (0.582) and job satisfaction (-0.601) at the P<0.01 level. The main reliability of organizational bullying was obtained using Cronbach's alpha coefficient of 0.80 for occupational bullying, 0.78 for personal bullying and 0.79 for total income, all of which were satisfactory.
    Conclusion
    The results of the research show that the organization of bullying in the community of the forces of the management headquarters is an acceptable psychometric feature and can be used as a reliable tool in psychological research.
    Keywords: Job satisfaction, Job Burnout, organization, police force, employees
  • Gholamreza Shahmohammadi *, Reza Darvishi, Mohammadreza Ghamari Pages 39-74
    Background and aim
    The virtual space, as a product of information technology, has led to the migration of a significant portion of crimes from the physical realm to the virtual realm. The scope and impact of virtual crimes are much broader and deeper than physical crimes. Therefore, the Command Headquarters of Law Enforcement Forces of the Islamic Republic of Iran, as a technology-oriented organization, needs to move towards becoming an intelligent organization, specifically smart police, and achieving this goal without a suitable model and strategy is challenging. Accordingly, the aim of this research is to design the Smart Police model in the Command Headquarters of Law Enforcement Forces of the Islamic Republic of Iran.
    Method
    This study is applied research and qualitatively based in terms of methodology. The research population consists of experts in the field of information technology and management within and outside the organization. Using purposive sampling and based on theoretical saturation principle, 18 individuals were selected as the sample, and semi-structured interviews were conducted with them. Content analysis was used to analyze the data.
    Results
    By implementing the interviews and coding the participants' responses, the researchers focused on explaining the concepts and dimensions. Through content analysis of the interviews, 61 indicators and 17 sub-concepts (components) were obtained, which ultimately fell into four main dimensions ("employees," "process," "technology," and "structure").
    Conclusion
    The realization of the Smart Police model depends on strategic planning for the four dimensions of "employees," "process," "technology," and "structure," along with the 17 components and 61 indicators. The employment and coordination of these dimensions, components, and indicators play a fundamental role in achieving the Smart Police model.
    Keywords: Smart Police, employees, Process, Technology, Structure, Smart Police model
  • Hamid Panahi *, Ebrahim Ghorbani, Abolfazl Pourmanafi Pages 75-108
    Background and aim
    Economic instability is considered the most significant problem that exists in a country and has an impact on societal security, leading to various consequences. This research aims to present strategies for dealing with economic instability arising from the virtual space.
    Methodology
    This study was conducted within the qualitative approach framework and using a data-driven research method (Strauss and Corbin). The participants in the research included 14 experts from law enforcement command, professors from the Police Sciences University, and researchers from the Police Sciences and Social Security Studies Institute and the Center for Strategic Studies of Faraja. They were selected through purposive sampling and participated in the research through interviews until theoretical saturation was achieved. The semi-structured interview was the tool used.
    Results
    The findings indicated that the lack of appropriate legal provisions, multiplicity of existing laws, deficiencies and ambiguities in existing laws, monitoring deficiencies, weak management, sanctions, and market penetration were identified as causal factors. Westernization, financial insecurity, high domestic prices, poverty and unemployment, export problems, cost-effectiveness of imports, fiscal policy instability, media diversity, and the increasing number of users, concealing offenders, lack of media literacy, and virtual opportunism were identified as background factors. Ultimately, the attractiveness of the versatile virtual space, the lack of expertise, and weaknesses in dealing with virtual offenders were identified as intervening factors significantly contributing to economic instability.
    Conclusion
    The security consequences related to the formation of rallies, hoarding and under-selling, exploitation of turbulent situations, reduction in executive agency oversight, changes in the sense of security, negative impact on domestic production, growth of emerging crimes, and changes in lifestyles can be addressed through control and monitoring strategies in the virtual space, as well as strategies to deal with the consequences of inappropriate use of the virtual space.
    Keywords: Economic instability, Virtual Space, Coping Strategies, security consequences
  • Hamed Drhghanan *, Saeed Rahimi, Mostafa Ranjbar Kabutarkhani Pages 109-137
    Background and aim
    In the past decade, numerous studies have been conducted in the field of managerial jihad, most of which have had a descriptive approach to the concept of managerial jihad and have not focused on the corresponding leadership style. The purpose of this research is to present a Mujahideen leadership style and strategies to achieve the desired style.
    Method
    The research adopts a qualitative approach and utilizes content analysis methodology. The data collection tool involves studying the documents available in the utterances of the Supreme Leader regarding managerial jihad and revolutionary activism. The data analysis is conducted through conventional content analysis. The threshold method is employed for selecting and rejecting concepts.
    Results
    The research findings indicate that the desired leadership style based on the Supreme Leader's teachings is founded on two elements: "orderliness" and "participation". In the absence of the desired endeavoring leadership style, four leadership styles emerge according to researchers: "ignorant", "authoritarian", "passive", and "participatory". Researchers recommend four strategies, namely "foundation breaker", "multivocal", "sacrificer", and "holistic observer", to achieve the desired leadership style as defined by the Supreme Leader.
    Conclusion
    The first step towards achieving an endeavoring leadership style is understanding the current situation by government officials and military commanders. Colleagues, superiors, and subordinates are valuable resources for understanding the current state of affairs. From an organizational perspective, the human resources unit in government and military organizations, as well as the larger framework of the country's administrative and employment organization, and the Deputyship of the General Staff of the Armed Forces, can contribute to the realization and sustainability of a Mujahid management style by adopting appropriate policies.
    Keywords: endeavoring leadership style, managerial jihad, revolutionary management, Mujahid leadership
  • Vahid Ghanbari Salete, Mohammad Ali Mohamady Far * Pages 139-185
    Background and aim
    Military and law enforcement professions are characterized by high stress and specific complexities, which often lead to psychological challenges, physical risks, separation from family, and living in difficult conditions. Therefore, individuals in high-risk professions such as the military and police are more susceptible to psychological disorders. This research aimed to compare the effectiveness of psychological resilience training and positive thinking training on the psychological well-being and adaptation of Imam Ali University students.
    Method
    This research was an applied study with a pretest-posttest control group design. The statistical population consisted of first-year university students. The sample included 21 participants for each experimental group and 20 participants for the control group, selected randomly and assigned to their respective groups. The data collection tools included the 84-item Ryff Psychological Well-being Questionnaire and the 160-item Bell Adjustment Inventory. The data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    The results showed that both psychological resilience training and positive thinking training led to improvements in psychological well-being and adaptation at the p < 0.01 level. Furthermore, in comparing the two intervention types, psychological resilience training was found to be more effective. The results were replicated in a three-month follow-up assessment.
    Conclusion
    Imam Ali University students will serve as commanders and leaders in the near future. Considering the key role of human resources in military and law enforcement organizations and the importance of their psychological well-being, it is essential for the university's education department to play a proactive role in improving the psychological well-being and adaptation of these students through precise planning and the implementation of psychological resilience and positive thinking training programs.
    Keywords: psychological resilience, Positive Thinking, Psychological Well-being, Adaptation
  • Causal Analysis of Assaults in the Performance of Legal Duties by Law Enforcement Officers and Preventive Measures in Ahvaz City
    Majid Sadeghnejad *, Maryam Naghdidorbati, Abbas Azhand Pages 187-216
    Background and aim
    As public prosecution officers are considered symbols of authority, their criminal behavior in carrying out their duties can have significant and widespread negative consequences, leading to the violation of the rights of parties involved in cases and societal rights. This behavior can also undermine public trust in the judicial system. The aim of this research is to identify the causes of assaults during the performance of legal duties by police officers and provide preventive measures.
    Method
    This research is an applied survey study. The study population consisted of public prosecution officers in Ahvaz. A random sample of 360 officers who had committed crimes related to their duties in previous years was selected, and they were surveyed using a researcher-developed questionnaire on the causal factors of crimes and preventive measures. Data analysis was performed using SPSS26 software and analysis of variance tests.
    Results
    The results indicate that factors such as inappropriate behavior of some citizens or suspects towards officers and provocation, lack of advanced facilities and equipment for crime detection, types of assigned missions, and the need for greater attention to the dignity and status of the police play a role in the occurrence of assault crimes against officers. In terms of prevention, factors such as the use of psychologists alongside staff, employing experienced personnel in culturally deprived areas, and improving methods to reduce contact and communication between the public and law enforcement agencies have the greatest impact.
    Conclusion
    Based on the research findings, suggested preventive measures include identifying competent employees and utilizing them in communication-related professions with the public, prompt and decisive judicial and disciplinary proceedings regarding employee cases, and the presence of supervisory checkpoints along with employees during their missions.
    Keywords: Law Enforcement Officers, Assault, Causal Analysis, prevention, legal duties
  • Mahdi Javaheri * Pages 217-244
    Background and aim
    Targeted combat against drugs and organized drug crimes within the country's internal sphere and the domestic security environment requires the identification of a pattern in this area. This identification will not only enhance domestic security in the law enforcement domain but also facilitate appropriate policymaking and implementation.
    Methodology
    This research was conducted using a qualitative approach and employed thematic analysis. The participants consisted of twelve experts from operational, law enforcement, and academic fields (Islamic Revolutionary Guard Corps, National Police Command, professors from National Defense University with years of experience in policy-making and law enforcement). They were selected through snowball sampling. MAXQDA software was used for data analysis.
    Results
    The dimensions influencing domestic security in the field of organized drug crimes are presented in three dimensions: 1) Interagency collaborations in the establishment of domestic security, 2) Interaction and cooperation in law enforcement mission areas, and 3) Exchange of information regarding criminal activities of drug trafficking gangs and organized drug crimes, along with seven identified components.
    Conclusion
    The final results of this research led to the identification and enumeration of factors that affect domestic security, with an emphasis on law enforcement in combating organized drug crimes. Attention to these aspects is effective in formulating counteractive laws and fostering effective cooperation in the realm of law enforcement against organized drug crimes
    Keywords: pattern, domestic security, Law Enforcement, Organized Crimes, Drugs